Categorie: Varia

 • Hoop voor een donkere planeet

  Mijn vorige artikel eindigde met woorden die Maria Magdalena in oktober 2019 via Judith Moore had doorgegeven: ‘Open je hart en ontvang de essentie van de vibratie van mededogen in de diepste bron van je wezen, wek de parel van wijsheid in je ziel, open je hart en geef die vibratie naar het hart van […]

 • De Nieuwe Mens

  Daar ik geboren ben in de golf van de Nieuwe Mens, vraag ik mij af wat de Nieuwe Mens precies betekent. De dertiendaagse golf vormt een onderdeel van de Tzolk’in, de rituele Maya-kalender, en begint op 1 Mens. Het laatste dagteken van de golf is 13 Zaad wat erop duidt dat de doelstelling van de hele cyclus spirituele groei is. Maar wat hebben we dan al die tijd op aarde gezaaid?

 • De ascensie van de Aarde

  Het is belangrijk om de ascensie van de Aarde opnieuw onder de aandacht te brengen. Sinds juni 1999 weet ik dat we als mensheid naar de vijfde dimensie van onvoorwaardelijke liefde en mededogen gaan. Omdat we zulke aparte wezens zijn, beïnvloedt ons bewustzijn ook dat van de Aarde. Vandaar dat onze ascensie ook die van de Moederplaneet is. Velen schrijven trouwens ‘ascentie’ wat niet in overeenstemming is met het Latijnse ascendere dat onder meer ‘opstijgen, klimmen’ betekent. Wat we gaan doen is stijgen in frequentie en dat zou voor de Aarde best eens een opluchting kunnen zijn.

 • Nieuwsbrief 35

  Bevrijdingsdag 2017

  Nu de bruiloft van mijn zoon David en zijn lieve Lena voorbij is, besef ik beter hoe nauw mijn leven met mijn eigen familie verbonden is. Ik kan wel filosoferen over graancirkels en het geheim van het heelal, maar mijn bemoeienis met het onbewuste is voortgekomen uit familieomstandigheden. Vandaar dat ik in de nacht van 4 op 5 mei gedroomd heb van mijn ouderlijk huis in Heiloo. Dat huis had een schilderij van Peter Birkhäuser ten geschenke gekregen. Daarvoor moest de inboedelverzekering verhoogd worden. Het was een kostbaar geschenk.

 • De Morgenster ontwaakt

  Het is inmiddels tien jaar geleden dat mijn boek De dertien tonen van de schepping verscheen. Ik had het geschreven om één stap voorbij de Jungiaanse psychologie te zetten. Maar dat viel niet mee, omdat ik een voor mij nieuwe wereld binnenging. Ik liet mij daarbij leiden door de Koningin van de Nacht die in een krijttekening van Peter Birkhäuser is weergegeven als een godin die met het gezicht van een kat uit de zee van het onbewuste oprijst en op haar voorhoofd een lichtgevend diadeem heeft met de symmetrie van vijf. Deze godin stond rustig achter de rug van experimenteel fysicus en Nobelprijswinnaar Alex Müller toe te kijken toen hij in juni 1993 een voordracht hield over het getalarchetype vijf.

 • Het heengaan van Jan van Erkelens

  Jeugdjaren

  Lieve pa, met jouw heengaan op 96-jarige leeftijd is een heel tijdperk afgesloten. Je groeide op in de Middenstraat in Alkmaar samen met je oudere zus en broer Nel en Kees en de twee kleintjes Tine en Ger. Bij de geboorte van Ger als onverwachte tweede helft van een tweeling was vader Cornelis flauw gevallen, omdat hij even niet wist hoe hij al die monden moest voeden. Moeder Cornelia had toen al gebroken met de katholieke kerk. Na een miskraam bleef de pastoor maar aandringen op meer kinderen. Ze werd overtuigd socialiste en dat betekende voor jou de redding. Ze was vermoedelijk de bron van de angsten die jou als kind achtervolgden, maar ze zorgde er ook voor dat je een middel vond om ermee om te gaan:

 • Ethiopië: de ontbrekende schakel

  In een reisverslag van Bianca van Hoorn las ik dat zij de stem van Bob Marley had gehoord. Hij raadde haar aan Ethiopië te bezoeken en hoorde vervolgens zijn nummer ‘Redemption Song’: ‘How long shall they kill our prophets while we stand aside and look? Some say it’s just a part of it. We’ve got to fulfill the book.’ Dat inspireerde mij om mij te verdiepen in de vraag hoe Marley ‘het boek’ tot voleindig dacht te brengen. Dat boek is de bijbel.  Maar zouden ‘zij’ het ooit toestaan ons een boek met de waarheid te geven?

 • Bob Marley en de Leeuw van Juda

  Eindelijk heb ik geprobeerd te achterhalen wat Bob Marley in keizer Haile Selassie van Ethiopië zag en waarom de Leeuw van Juda op de cd Legend staat afgebeeld. In het boek Openbaringen ligt een deel van het antwoord: ‘Ween niet. De Leeuw uit de stam Juda, de wortel van David, Hij heeft overwonnen. Hij mag het boek openen en de zeven zegels verbreken.’ (Apocalyps 5:5) De Zeven Zegels uit de Openbaring van Johannes zijn met de Ark van het Verbond en dus met Ethiopië verbonden.

 • Mijn droom voor ons land

  Inspiratie voor de koning en de koningin

  Aangepaste versie, 1 augustus 2014

  Mijn droom voor Nederland is dat dit het eerste land ter wereld is dat in vrijheid beslist volgens liefde, waarheid en integriteit te gaan leven. Wij gaan stappen zetten naar een nieuwe wereld in vrede. Nu wij onze koning vergezeld laten gaan door een koningin, is het tijd om ook op andere gebieden van het maatschappelijk leven de balans te herstellen. De godsdienstvrijheid die we kennen heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat wetenschap en religie gescheiden zijn geraakt. Maar hoe kunnen we recht doen aan het fenomeen schepping als wij krampachtig proberen gevoel en verstand, wetenschap en spiritualiteit te scheiden? Als God liefde is, willen wij de wetenschap stimuleren niet alleen met het verstand, maar ook met het hart naar de schepping te kijken.

 • Een kritieke tijd

  De tijd van het rustig afwachten is voorbij. De Nieuwe Aarde komt eraan. ‘Eindelijk,’ zou ik zeggen. Want ik ben al jarenlang naar dit moment aan het toeleven. Maar heb ik wel een taak op die Nieuwe Aarde? Op 5 november 2006 was de presentatie van mijn boek De dertien tonen van de schepping_._ Ook het medium Thea Terlouw was aanwezig. Zo kwam ik weer in contact met haar. Op 29 januari 2007 kreeg ik via haar een bericht van Leviahnarah, mijn Pleiadische broeder. Hij vertelde mij: